9 Şubat 2014 Pazar

Sade, Mütevazi Batı Tandanslı Bir Elbise



Bazen öyle tasarımlar vardır ki, tasarımcısı hangi inanca sahip olursa olsun, kadının fıtratına uygun şıklık ve zerafeti yansıtabiliyorlar. Stilistlerin şıklık ve zerafet anlayışları genelde kadının giyim kuşamına verdiği değerlerle ilgilidir. Kadın kendi vücut hatlarıyla değil, bilakis bir elbisenin çağrıştırdığı imgelerle duruşunu gösterebiliyor. 

Bir elbise kadını isterse şuh, isterse, pespaye, isterse rüküş, isterse pasaklı gösterebiliyor. Asıl mesele kadının kadınlık değerini anlayabilmede ve onu giyim kuşam ve davranışlarıyla asil bir çizgide görebilmede. Bu paylaştığımız elbise modelini bir batılı kadın üzerinde taşasa da, kadının fıtrı değerlerine ne kadar da yakın olduğunu görebiliriz. Tesettür firmaları bu modelin kesimini, stitili görseler, birkaç değişikliklerle benzerlerini üretebilirler. Bu havada tesettür giyime ait bir tmatik çalışma neden yapılmasın. Bizden söylemesi.


Frida Gustavsson’un bu pozu Vogue dergisinin Japonya'daki bir çalışma esnasında Victor Demarchelier tarafından fotoğraflandığını da belirtmiş olalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder