6 Şubat 2014 Perşembe

2014-2015 Renk ve Giyim Trendleri





Pantone EMEA Bölgesi Yöneticisi Carola Seybold, 2014-2015’te moda olacak renk temalarını açıkladı. Seybold, ölçümlemelere göre alışverişlerde insanların yüzde 65’ten fazla oranda renklere göre karar verdiğini söyledi. “Griler ve iskelet görüntüsü-çizgileri öne çıkacak” diyen Seybold’un açıkladığı moda olacak renk temaları:
- Making (yapmak-oluşturmak)
Sıcak, esnek ve çağdaş renkler. Kışın şekiller oldukça büyük ve hacimli.
- No limits (sınır yok)
Renklerde  dramatik bir (kakafoni) uyumsuzluk var. Renk yoğunluğuna bakıldığında ise,hem kadın hem erkek kıyafetlerinde üst üste giyimler, ve çiçekler görülüyor.
- Voyage (seyahat)   
Toprak rengi… Dünyanın varoluşunun kökenlerine, doğaya iniliyor. Kışa doğru elegan, spor kıyafetler ön planda. Erkeklerde sarı şapkalar var.
- From beyond (birşeylerin ötesine geçmek)  
Evrene yolculuk… Kaleydeskop gibi renk geçişleri görülüyor. Eski renkler ve geçişler var. Siyah-mor birlikte bolca kullanılıyor. Vampir görüntüsü veren çizgiler, renkler ve şekiller ilkesini taşıyan temalar.
- Break through (atılım)
Yeşil ve maviler renk paletinin odak noktası. Tıpkı bir peyzaja bakar gibi… Hayalet bir şehrin görüntüsünü seyredeceksiniz… Parlak renkler dikkat çekiyor.
2014-2015 GİYİM TRENDLERİ
Her alanda gelecek yılın trendlerini belirlemesiyle tanınan, değişme ve yeni fikirler geliştirmeye yardımcı olan WGSN’nin Kreatif Kurul Başkanı Catriona MacNab de, 2014-2015 giyim trendlerini anlattı.
MacNab’a göre üç tema ön plana çıkıyor: “Industrial Evolution”, “Modern Myth”, “Rendering Reality”…
- Industrial Evolution
Sanayi devrimi. Dijital ve analog bir araya getiriliyor. Üç boyutlu yazıcılar kullanılıyor. Farklı fonlar, kesimler, erkek giyiminde çok kombinasyonlar var. İsyankarlık göze çarpıyor. Fotoğraflı tasarımlar revaçta. Endüstri devrimi ve evrimine geçiliyor. Kadınlarda fonksiyonel kıyafetler var. Karmaşık ve şiirsel tasarımlar öne çıkıyor.
- Modern Myth
Farklı ülkelerin, farklı folklorik hikayeleri anlatılıyor. Geleneksel, el emeği, el işi kıyafetler ruhani bir his veriyor.  Bilim-kurgu öğeleri var; özellikle tekstilde. Farklı denim görüntüleri, şallar, el örgüsü kazaklar, dekoratif nakış işlemeleri, rahat silüetler, hacimli, spiritüel görüntüler temanın alt başlıkları.
- Rendering Reality
Baskılar, özellikle büyük ve dijital baskılar ağırlıkta. Gümüş parıltılar yüzde 15, fotoğrafik baskılar, çizgiler yüzde 100 artıyor. 2013-2014 modasında parkalar yüzde 58 fazlalaşıyor. Bisikletçi ceketleri bir sonraki kışa da yansıyacak. Kürk yakalar, vatkalı montlar revaçta olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder