12 Mart 2014 Çarşamba

Tesettürlü Bayanda Makyaj Nasıl Olmalı?

Tesettürde makyajın yeri, tesettürlü bir bayan nasıl makyaj yapmalı ve makyaj yapmanın incelikleri için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


İslam dininde kadınların özellikle kendisine nikah düşen erkeklerin yanında çekici ve gösterişli olması, olduğundan daha güzel ve alımlı görünmesi uygun değildir. Hadis-i Şerif'lere göre bir kadının süsü mahremidir. Ancak eşine karşı makyaj ve benzeri süsleri kullanabilir. Mamafih günümüz modern çağda tesettürlü olsun ya da olmasın, makyaj yapmak yaşam standardı haline gelmiştir. Dinimizce bu durum her ne kadar hoş görünmese de bizim burada anlatmaya çalışacağımız konu, tesettürlü bir bayan eğer makyaj yapıyorsa ve vazgeçemiyorsa bunu hangi sınırlar içerisinde yapması gerektiğidir.
Şimdi gelelim tesettürlü bir bayanın nasıl makyaj yapması gerektiğine;
Günlük makyaj: Yüzünüzde istenmeyen sivilce, siyah nokta veya benzeri rahatsızlık veren lekeler var ise bunları kapatmak için doğal yüz makyajıuygulamanız yeterli olacaktır. Cildinizin kusursuz görünmesi için makyaj yapmadan önce yüzünüzü iyice yıkayıp nemlendirici sürmelisinizKapatıcı özellikli fondöteninizi fırça yardımı ile yüzünüze uygulayın. Göz çevresi için aynı tonlarda kapatıcı kullanırsanız cildiniz için daha sağlıklı olur. Fondöteninizi sabitlemek için yine aynı tonlarda pudra uygulayabilirsiniz. Tesettürlü bayanların far kullanmamasını tavsiye ederiz. Eğer kullanacaksanız cildinize yakın tonları tercih edin çünkü far, makyajınızı daha çok ön plana çıkaracağı için doğallıktan uzak, dikkat çekici olursunuz. Kirpiklerinize rimeli hafifçe sürün. İnce bireyeliner ile göz makyajınızı tamamlayın. Allığı yüz tipinize uygun tonlarda, abartısız bir şekilde uygulayabilirsiniz. Doğal tonlarda bir ruj veya nemlendirici kullanarak makyajınızı doğallaştırın. Bu şekilde uygulanan makyaj, abartıdan uzak, doğal ve sade bir görünüm sergilemenizi sağlayacaktır

Özel günlerinizde yapmanız gereken makyaj;
Özel günlerinizde de tavsiye edeceğimiz makyaj şekli, yine abartısız, doğal tonlara yakın makyaj şeklidir. Biraz önce okuduğunuz önerilerimize ek olarak değiştirmeniz gereken sadece ruj ve eyeliner kalınlığı olacaktır. Sıcak tonlarda ruj ve daha kalın uygulanmış eyeliner ile hem doğal, hemde daha şık bir görünüme sahip olacaksınız.
Önerilerimizi uyguladığınız taktirde kendinizi daha iyi hissedeceğinize eminiz.
Tabii ki bizim en önemli tavsiyemiz makyajdan uzak doğal halinizde kalmanız olacaktır :) Çünkü bazen sadece gülümsemeniz yeterlidir. Tebessüm en güzel makyajdır ;-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder