12 Mart 2014 Çarşamba

Kalbime Söz Geçiremiyorum


Kalbim Sevmeye Yatkın Ama Aklım Kesmiyor..
Kalbime Söz Geçiremiyorum..


“Akıl mı kalp mi” sorusu her zaman sorulur ve her zaman da ikna olabilecek yeterli cevabı bulamayız. Kimisi yüreğinin gittiği yere gitmelisin der, kimisi de yaşadığı  kötü anılardan dolayı aklı ön plana çıkartır. Aklımı peynir ekmekle yemedim ben der. Böylece bu sorunun cevabı bulunmaz. Biz de bir soruya cevap vermek kendimizi zorlayıp bir labirente kapatmayacağız. Akıl ve kalp ikilemesi karşısında acze düşmememiz gerekir.

Eskiler bir olaya, bir olguya bakışı, kalp gözü ve kafa gözü olarak bakar. Elbette  ilk bakışta kalbin ısınabilir. Ama kalbinin ısındığını akıl eleştirebilir. Kalp genelde yanılmaz ama zaaflarımız bizi yanıltır. Akıl muhakeme ve muhasebe ile doğruyu bulsa da kalbin tasdik etmesi şarttır. Eğer kalp içinde ihlaslı bir iman barındırıyorsa, sevdiklerimiz de o imandan nasibini alır. Kalpte imanın barınması demek, İslam’ı bilmek, bildiklerimizi hayatımıza tatbik etmek olunca kalp mi akıl mı ikilemesi içinde hiç bir zaman sendrom yaşamayız. 

Böylece kalp sever akıl onu destekler. Akıl muhasebe, muhakeme ile  doğruyu işaret eder, kalp de onu tasdik eder. O zaman ne iş yaparsak yapalım, neye karar verirsek velelim, o işi severek yapmamız anlamına gelir. Severek ve bir ibadet halinde Allah’ın rızasını kazanmak anlamına gelir. Kalp gözü ve kafa gözü bunu gerektirir. 


Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder