13 Mart 2014 Perşembe

Anne Olmak İstiyorum

Sağlıklı her kadın anne olmak ister. Anne olmak kadının fıtratındandır. Ayrıca annelik duygusu da kutsaldır. Yazımızın başlığı bu olsa da, asıl konumuz; çocuk isteyip te erkeğin çocuk edinmek istememesi ve bundan kaçınmasıdır. Eşinizi ikna etmek için ne yapmalısınız? 


Çocuk sahibi olmak her kadının ve her erkeğin hakkıdır. Önemli olan eşlerin çocuk edinmeye yönelik kendilerini ruhen ve fiziken hazır hissetmeleridir. Çünkü hayat bir denge üzerinde kurulur.  Evlilik de öyledir. Evliliğe hazır olmayan çiftlerin, daha baştan sıkıntılı ve üzücü olaylar yaşadıklarına şahit oluyoruz. Çocuk sahibi olmak da başta sorumluluklar getiriyor.  

Eğer eşiniz hiçbir sebeb göstermeksizin çocuk edinmeye yönelik bir çekinti gösteriyorsa, aranızda maddi ve manevi ve sağlık sorunu yoksa yine de bu fikirden uzaklaşıyorsa, oturup karşılıklı bu sorunu konuşmanız gerekir. Sağlıklı eşlerin çocuk sahibi olmalarından daha doğal bir durum yoktur. 

Zaten evliliğin birinci amacı nesillerin devamıdır.  Gerekirse tıbbi bir destek alınmalıdır. Birbirini seven ve aileye önem veren çiftler, bu sorunu küçümseyemezler. Bunun yanında maddi ve manevi gelecek kaygısı yaşayan çiftler bu korkuyu ve kaygıyı giderecek fikri ve tıbbi desteği almak zorundadırlar. Aksi takdirde çiftlerin hayatı monotonlaşacak, içinde bulunduğu duruma alışmaya çalışacaklardır. Bu durum,  da aile saadetine gölge düşüren bir paranoyaya dönüştürebilir. 

Eşlerden eşinin hangi saikle ve hangi dürtüyle  çocuk edinmekten kaçındığını hisseder. Çünkü karı koca ilişkileri etle kemik gibi birbirine sarmaldır. Çocuk edinmeye yönelik kaçışın nedenini de  bir eş kolayca çözebilir. Bu kaçışın nedenlerihnden biri de eşine olan güvenin, sevginin, hatta aşkın tam olmamasıdır. Eşini seven erkek ya da kadının ortak özelliği mutlaka çocukla mutlulukları pekişir. Kadın bunu iyi bilir. Ama bazı erkekler bu binçte olmayabilir. Önemli olan erkeğin baba olmaktan kaçması değil, önemli olan kadının aile saadetinin ve evlilik birlikteliğini sağlamlaştıracak diğer davranışlarını da gözden geçirmesidir.   

Anne olmak bir kadın için ne kadar özel ise, baba olmak da bir erkek için o kadar değerlidir. Sadece her ne sorun varsa ilişkileri yeniden sadece kendi düşüncelerine göre değil, inanç değerlerinin hayatlarında yer bulmasıyla ilgilidir.



Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder