25 Ocak 2014 Cumartesi

Uzun Görünmenin 8 Yolu







Daha uzun görünmek çok da zor değil...

Kısa boylu olmak değiştirilmeyecek bir fiziksel özellik olabilir, ancak giyim tarzımızda yapacağımız bir kaç dokunuşla daha uzun gözükmemiz mümkündür. En azından, olduğumuzdan daha kısa gözükmemize neden olacak noktaları öğrenebiliriz. Bunun için uygulaması basit olan ve daha uzun görünmenize sebep olacak 8 stil tüyosunu sizlerle paylaşıyoruz. İşte karşınızda daha uzun görünmenin yolları!

1- V yaka parçaları tercih edin. Hatta mümkünse, gardırobunuzdaki bir çok parçanın V yaka olmasına dikkat edin. Çünkü V yaka parçalar giyeni hem daha uzun hem de daha ince gösteriyor. Bu basit ama etkili göz yanılmasını asla es geçmeyin!

2- Maxi etek giyin. Evet, yanlış okumadınız; sanılanın aksine Maxi etekler, kişiye daha uzun bir silüet vaat ediyor. Uzun etek giyerken dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var: İlki, eteğinizin asla kabarık olmaması. Ne kadar az kumaş olursa o kadar iyi... İkinci nokta ise, eteğinizin renginin siyah, lacivert, gri vb. koyu renk tonlarında olması... Maxi eteğinizi yüksek topuklu ayakkabı, bot ve çizmelerinizle tamamlamayı unutmayın.

3- Saçınızı kısa kestirin ya da uzun saçlarınızı tepenizde toplayın. Uzun saçlar boyunuzun kısalığının altını çizer, bu sebepten en fazla omuz hizasında kestireceğiniz saçlarınızla silüetiniz daha uzun görünür. Eğer saçınızı kestirmek istemiyorsanız, saçınızı tepede topuz yaparak daha uzunmuş gibi görünebilirsiniz.

4- Kısa etek ve elbise giyin. Bacaklarınız ne kadar görünürse o kadar iyi... Diz hizasında ya da dizin aşağısında etek boylarından kaçınmanız gerekiyor. Kısa eteğinizin yüksek bel olmasına ve görüntünüzü topuklu ayakkabılarla tamamlamaya dikkat edin.

5- Küçük çantalar kullanın. Boyunuz kısaysa taşıdığınız büyük boy çantalar boyunuzu olduğundan daha kısa gösterir. Bunun için en fazla orta büyüklükte çantaları kullanmaya gayret edin.


6- Feminen ayakkabılar seçin. Ayakkabı seçerken ayağınızın daha fazla gözüktüğü modellerden edinmeye gayret edin. Özellikle, parmaklarınızın da biraz gözüktüğü modeller sizin için en ideal olanlardır. Sivri burunlu ayakkabılardan edinmeye çalışın, hatta babetleriniz bile mümkünse sivri burunlu olsun. Sivri burunların bacakları daha uzun gösterdiğini unutmayın. Ek olarak, ten rengi (nude) ayakkabılardan edinin. Ten rengi ayakkabı alırken cilt renginize en yakın tonu seçmeye çalışın.

7- Monokrom giyinin. Tek renk giyinmek her daha ince ve uzun bir görüntü oluşmasına sebep olur. Tek renk giyinirken de parlak tonlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Monokrom giyinirken koyu renk tonlarında giyinmeniz sizin daha uzun görünmenizi sağlar.

8- Flare pantolonlar giyin. Beli ve kalçanıza tam oturan ancak dize doğru hafifçe bollaşan modeller vücudunuzu daha şekilli gösterirken, boyunuzun da daha uzun görünmesine sebep olur. Flare pantolonlarınızla topuklu ayakkabı ve botları giymeyi unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder