25 Ocak 2014 Cumartesi

Farklı Desenler Nasıl Giyilir







Mix and Match yani desenleri karıştırmak; birden fazla desenli parçanın aynı kombinasyonda kullanılması anlamına geliyor. Bir kaç sezondur hız kesmeyen bu trend, 2014 yılında da yükselişine devam ediyor. Biraz cesaret istiyor gibi görünse de, desenler doğru şekilde kullanıldığında, bu trendi uygulamanın o kadar da zor olmadığını söylemek gerekiyor. Kafa karışıklığına sebep olmadan desen karıştırmak istiyorsanız, desenleri karıştırmanın püf noktalarını bu yazıda bulabilirsiniz.

1- Çizgili parçaları diğer desenlerle kullanın. Breton diye tabir edilen çizgili parçalar hemen her desenle uyum sağlar. Hatta biraz daha ileri gidip Breton parçaları "siyah" ve ya "beyaz" vb. nötr bir renkmiş gibi düşünebilirsiniz. Yine de çizgili parçaların en çok çiçek desenleri ile uyum gösterdiğini söylemek gerek...

2- Eğer elinizde iddialı olduğunu düşündüğünüz bir desen varsa, fazla risk almayın ve deseni ön plana çıkartmaya çalışın. Bunun için desenli parçayı siyah renkle giymeye çalışın. Böylece hem göz yormayacak, hem de deseni risk almadan doğru kullanmış olacaksınız.

3- Farklı desenler olsa da aynı renk tonlarında parçaları birlikte giyin. Böylece hem göz yorucu olmayan hem de bakıldığında bütünlük sağlamış bir kombinasyon elde edersiniz. Aynı renk tonlarında desenleri birbirine kaynaştırmak her zaman daha kolaydır.

4- Benzer desenleri birlikte kullanın. Aynı renkte olan benzer desenler yine bütün olarak bakıldığında birbiriyle uyumlu görünür. Bunun için farklı yöndeki desenleri ya da aynı desenin daha küçük/büyük versiyonunu içeren parçaları kullanabilirsiniz.

5- Kendinden desenli parçaları, desenlilerle kullanın. Özellikle kendinden desenli etek ve pantolon gibi parçaları desenli üstlerle birlikte giymek, mix and match tekniğini kolaylıkla uygulamanın yollarından biridir.

6- Grunge akımından ilham alın. Ekose deseni çiçekli desenlerle, kamuflaj desenle ya da yine farklı ekose desenli parçalarla birlikte giyin.
 pemep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder