4 Ocak 2015 Pazar

Kilolu Kadınlar Nasıl Giyinmeli

Fazla kilolarımız zaman zaman gün yüzüne çıkıyor. Düzensiz beslenme, hormonal dengeler, doğum ya da kalıtsal özellikler, kadınları büyük beden kıyafete mecburen geçiriyor. Kilolu kadınlar, asla bu durumdan şikayetçi olmamalı. Sağlık adına kilo verme yoluna giderken, bu durum içinde bulunduğu zaman zarfında, nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeli. Sizler de kilolarınızdan memnun değil, ama nasıl giyinmeniz gerektiğini bilmiyorsanız muhakkak bu yazımı okuyun.

Kıyafetlerde kumaş seçimi

Kumaş, giydiğiniz modelin ana hatlarını çizer unutmayın. Bu sebeple kilolarından hoşnut olmayan tüm kadınlar, kumaş tercihlerine dikkat etmeli. Sizin seçeceğiniz kumaş türü, gramajı ağır olan ve akıcı kumaşlar. Seçtiğiniz bu kumaş, bedeninize yapışmayarak, salaş bir şekilde aşağıya doğru akışkan olacaktır. Ve sizi olduğunuzdan daha ince gösterecektir. Örnek vermek gerekirse jarse, krep ve viskon kumaş türlerini söyleyebilirim.

Renklere dikkat

Bilinen bir gerçek var ki, koyu renkler sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterir. Bu sebeple büyük beden giyen tüm kadınlar çok açık tonlardan olabildiğince uzak durmalıdır. Bunun tam tersine özellikle siyah en çok kullanacağınız renkler arasında yer almalı. Kıyafetinizde koyu renkleri tercih ederken eşarp, çanta ya da aksesurlarınızda istediğiniz renge yer verebilirsiniz.

Yapışan kıyafetlerden uzak durun

Tüm kilolarınızı ortaya çıkaracak, vücut hatlarınızı tamamen belli edecek dar kıyafetleri asla tercih etmeyin. Özellikle bedene yapışan dar badyleri asla giymeyin. Eğer kolları olmayan bir kıyafet giymeniz gerekiyorsa, bady yerine muhakkak gömlek tercih edin. Aynı zamanda ister elbisede, ister tunik ya da diğer kıyafet tercihlerinizde bedeninize yapışan kıyafetlerden uzak durun.

Abiye kıyafet seçimleri

Özel günler tüm kadınlar için önemli zamanların başında geliyor. Kilolu kadınlar abiye seçimlerinde de hassasiyet göstermeli. Kıyafet tercihlerinizde aşırı ışıltılı ve parlak kumaşlardan uzak durmalısınız. Tek parça elbiseler tercih ederken koyu renkleri kullanabilirsiniz. Eğer iki parça kullanacaksanız, üst grup tercihinizde baseninizi kapatmayı unutmayın. Eşarp tercihinizde şifon kumaşı kullanmalısınız.

Kalem etekler

Etek giymeyi seven kilolu kadınlara kalem etek modelini tavsiye ediyorum. Siyah, lacivert, koyu yeşil, taba gibi ana renklerdeki kalem etekleri muhakkak dolaplarınızda bulundurun. Ayrıca etekleri daha çok giyen kadınlar düz kesim ve pilesiz etek modellerini de tercih edebilir.

Aksesuarın gücü

Aksesuar özellikle büyük beden giyen kadınların kurtarıcı parçaları arasında yer alıyor. Muhakkak büyük ebatlarda olan kolyeler ya da bilezikler kullanmalısınız. Tüm uygun kombinlerinizde kolyelerinizi takmayı unutmayın. Bununla birlikte eşarplarınızda büyük desenleri tercih etmelisiniz.


Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder