4 Ocak 2015 Pazar

Genç Kız Stilleri

Tüm genç kızlarımız öncelikle yaşının kıymetini bilmeli. Yaşlarının gerektirdiği gibi de giyinmeliler. Stil sahibi olmak isterken de asla rüküş bir görüntüye sahip olunmamalı.İşte tüm genç kızlarımızın stillerine uygulaması gereken 7 önemli kural.



Kıyafet tercihinize dikkat

Genç kızlarımızın çoğu öğrenci. Zamanlarının büyük bölümü okulda ve arakadaşları ile gezmelerde geçiyor. Durum böyle olunca kombinler de sportif şıklık olmalı. Oduncu gömlekler, uzun hırka ya da kazaklar, kot pantolonlar, şişme yelekler, rahat formlardaki etekler kıyafet tercihlerinizde yer almalı.

Desen ve renk dengesi

Desen ve renkler genç kızların kombinlerinde önemli bir rol oynuyor. Koyu renklerden olabildiğince uzak durun. Bunun tam tersine canlı ve enerjik renkler sizin stilinizde daha fazla yer almalı. Bununla birlikte ekose, kareli desen, puantiye ve çizgili modeller tercihiniz olurken, leopar gibi hayvan desenlerinin olduğu tüm kıyafetler ise asla size göre değil.

Eşarp mı? Şal mı?

Bu soruyu birçok genç takipçimden alıyorum. Aslında eşarp ve şalın kullanım yeri kombinle birlikte zamana göre değişkenlik gösterir. Bu detayı bir kenara bırakırsak, şal her zaman öncelikle kullanılmalı. Şal tercih edilen bir kombin daha spor olacağından, genç kızların yaşları ile de uyumlu olacaktır. Bununla birlikte eşarplarınızı da kombinlerinizde tercih ederken, geometrik desenleri daha fazla kullanmanızı öneriyorum.

Doğal olun, makyaj yapmayın

Cildiniz bir ömür sizinle. Bu yüzden ne kadar dikkat eder, ve ne kadar yabancı maddelerden uzak tutarsanız o derecede sağlıklı ve genç kalacaktır. Genç kızlarımız için makyaji önermiyorum. Aşırı makyajlı bir yüz sizi olduğunuzdan beş yaş daha büyük gösterecektir unutmayın. Bununla birlikte doğal bir görüntü, sizin yaşınıza ve stilinize olması gereken bir seçim.

Ayakkabı tercihleri

Çoğumuz daha dört beş yaşlarında iken annelerimizin topuklu ayakkabılarını giymişizdir. Özel bir davet ya da günde, topuklu ayakkabı tercihi yerinde bir davranış. Ama günlük giyimde, okulda ya da dışarı gezmelerinde spor ve düz taban genç kızlarımızın tercih etmesi gereken ayakkabı tercihi olmalı.

Aksesuar seçiminde sadelik

Kombinlerin en önemli ışıltısı tabi ki aksesuarlar. Spor kolyeleri genç kızlara çok yakıştırıyorum. Bununla birlikte fazla ışıltılı ve taşlı kolyeler günlük stillerinizde tercih etmemeniz gerekenler arasında. Zımba detaylı bileklikler, büyük kadrajlı saatler, parmakların eklemlerine takılan ince yüzükler tam da sizin şimdi kullanmanız gerekenler arasında.

Dış görünüşle birlikte davranış

Genç kızlarımız toplum içinde nasıl davranacağını bilmeli. Çünkü davranış da kıyafetten sayılıyor. Nasıl ki dış görünüşümüzde  şık ve zarif olması için çaba gösteriyorsak, davranışlarımız da kıyafetimizi asaletle taşıyabilmeliyiz. Bütün genç kızlarımız ahlaka, adaba aykırı bir davranış içinde olmamalı, bilakis giyimiyle ve davranışıyla kendinden övgüyle söz ettirmeli.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder