29 Mart 2014 Cumartesi

İpekyol 2014 İlkbahar Yaz Koleksiyonu



24 Mart 2014 Pazartesi

Çiçek Desenli Etek Şıklığı


Floral desenler son bir kaç sezondur yükselen trendlerin başında geliyor. Çiçek desenli eteklerdeki şıklık tüm hanımların en çok tercih ettiği kombinlerin de başında geliyor. Aslında tasarımcıların son yıllarda vazgeçemedikleri floral desenler tüm parçalarda karşımıza çıkıyor. Biz de bu durumdan açıkçası hiçte şikayetçi değiliz.

Sıcak yaz günlerinde kabarık kendinden çiçek desenleri olan metalik ışıltısı da etekte hissedilen bir parçayı kullanmaya ne dersiniz? Üstünde ciddi bir görüntünün de parçası olan elegan bir ceket kombinimizin üst parçası olarak kullanmayı tercih ediyoruz. Aslında etek ceket şıklığı çalışan hanımların en çok tercih ettiği ikilidir.

Şalımızın, çantamız ve ayakkabımızı kombinimizdeki lila renginin koyu tonu olan ve aynı zamanda sezonun da en çok beğenilen trendi olan orkide morundan yana kullanıyorum. Eteğimizdeki yeşil rengi de tabiki unutmadım Bu güzek yeşil rengini de takılarımda kullanmayı tercih ediyorum. Sizler bu de hazırladığım bu kombini beğendiysenzi bu yaz böyle bir kombine imza atabilirsiniz.

23 Mart 2014 Pazar

Pembe Kombinde Şık Detaylar


Biz hanımların en çok sevdiği renklerden birisi de pembedir. Ben de bugün size ilham vermesi için şık bir pembe kombin hazırladım. Aslında gül kurusu tonlarındaki bu kombinimizdeki ana parçamız trençkotumuz. Sezonun trendlerinden olan metalik parlaklığı gül kurusu trençkotumuzda kullanmayı özellikle tercih ettim diyebilirim.

Şık bir kot pontolon kombinimizde eşlik ediyor. Zarif topuklu ayakkabılar, ekru hoş bir şal ve yine aynı tonlarda çanta da kombinimizin diğer parçaları. Sizler de yaza özel pembe kombinler hazırlamaya ne dersiniz. İsterseniz benim hazırladığım gibi bir kombini yazın günlük giyiminizde tercih edebilirsiniz.

İpek Bonelere Elveda


Tesettürlü hanımlar trendleri ve en moda stilleri takip etmeye devam ediyor. Bunlardan en önemli trend ipucumuz ipek boneler. Eskiden çok sevilen ve beğeni ile kullanılan ipek bonelere elveda zamanı çoktan geldi. Özellikle özel gün ve gecelerde abiye elbiselerle hanımların daha çok tercih ettiği ipek boneler artık çok demode.

Eşarplarınızın ve şallarınızın içine muhakkak bone kullanmalısınız. Bone kullanılmadan başörtüsü bağlamak saçlarınızın görünmesine sebep olabileceği gibi, eşarbınız da sürekli kayarak sizi zor durumda bırakacaktır. Bu sebeple her zaman bone kullanmalısınız. Bone kullanımında yapılan bir diğer hata ise renk seçimidir.

Önceden iki zıt renkli kontrast tonlar eşarp ve bonede tercih ediliyordu. Ama şimdi sadece penye siyah bir boneyi tüm eşarp ve şallarınızla kullanabilirsiniz. Hem bone renk seçiminde kolaylık hemde stil bir görünüş için ipek boneleri bir kenara bırakarak siyha boneleri kullanabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında beyaz bonelerden de kaçınmalısınız.

Yaza Özel Beyaz Kombinler

Yazla birlikte hepimiz beyaz renkleri kombinlerimizde daha çok kullanırız. Sıcak günlerde güneş ışınlarının yakıcı etkisinden kurtulmak hepimiz için öncelikli konuların başında gelmektedir. Size beyaz renkten ilham alabileceğiniz bugüne özel üç kombin hazırladım. Kırık beyaz bir elbise ile özel günlerinizde şıklığınıza şıklık katmaya ne dersiniz. Şık bir ayakkabı ve takılar bu kombinimize eşlik edecek parçalar.

17 Mart 2014 Pazartesi

Trend: Floral Sneaker Ayakkabı

Defilelerden sokak modasına kadar her yerde karşımıza çıkan spor ayakkabılar yeni sezonda oldukça popülerler. Özellikle çiçek desenli modeller bahar aylarında sıklıkla karşımıza çıkacaklar.



Evlilik Kararı

Sık sık üniversiteli gençler arasında rastladığımız, benzer bir olayı teyid eden,  bir maili paylaşalım istiyorum;

 "Değerli Hocam ben bir üniversite öğrencisiyim. Edebiyat fakültesinde okuyorum. Allah izin verirse bu sene mezun oluyorum. Benim sorunum aynı fakültede okuyan bir erkek arkadaşım var. Kendisiyle yi bir arkadaşız. Birbirimize ilgi duyuyoruz. İlişkimiz gayet seviyeli ve nerede durduğumuzu da iyi biliyoruz. 

Mint Zarifliğinde Kombin


Yaz geldi. Pastel tonların en güzeli mint benim bugün ilham kaynağım. Mint kombinlerinde hardal kontrast renklerde en çok yakıştırdığım ton. Sizler de  bu yaz mint tonlarında kombin yapabilirsiniz.

Kayra 2014 İlkbahar Yaz Pardesü Modelleri


Kayra 2014 İlkbahar Yaz Koleksiyonu



Yaz Kombin Elbiseleri


Sıcak havaların gelmesi ile yazlık elbiseler biz hanımların gözünde çok özel bir yerde olur. Ben de bugün size sıcak bir yaz akşamında giyebileceğiniz rengarenk tonlarda şık bir kombin hazırladım.

14 Mart 2014 Cuma

Kocamın Aşırı Kıskançlığı Beni Bezdirdi

“Oniki yıldır evli bir kadınım. Eşimle üniversitede öğrenci iken tanıştık. Tahsilimiz bitince de nişanlanıp evlendik. İkimiz de ayrı şirketlerde iş bulduk çalışmaya başladık. Bir çocuğumuz dünyaya gelince  doğal olarak ben işten de ayrılmıştım. Çocuğumuz büyüyünce de çalışmayı devam ettirmek istememe rağmen kocam buna razı gelmedi ve izin vermedi. Ben evimi geçindirebilirim sorun yok dedi. Oysa benim sigortamın  devam etmesini daha akılcı buluyordum. 

Umutsuzluk, Mutsuzlukla Sarmaş Dolaş Kardeştir

“Değerli hocam otuz yaşındayım. Hayatım boyunca yokluk, üzüntü, keder yaşadım. Daha dokuz yaşında iken  anne ve babamı kaybettim. İşte o zaman içime derin bir hüzün, korku ve kaygı kaplamıştı. Anneannem bana baktı, büyüttü, okuttu. Fakat fakülteyi yarıda bırakarak evlendim.  Çocuğumuz olmuyordu. Aile içi çekişmeler ve tartışmalar gittikçe büyüdü ve aile saadetim de fazla sürmedi, nihayetinde geçen sene eşimle anlaşarak ayrılmış bulunuyorum. 

İlkbahar Yaz Abiye Kombin


İlkbahar Yaz sezonu açılınca hanımların abiye kombin seçenekleri de artmaktadır. Ben de en şık abiye elbiselerden şık kombinleri sürekli sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Umarım abiye kombin modellerinden sizler de fikir edinirsiniz.

Altın Günleri.. Beş Çayları.. Kısır Partileri...

Kadınları bilirsiniz, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü derken, çocuklar da okula gitmişken, koca da nasıl olsa işte, ne yapar yapar bir komşumuzun salonunda buluruz kendimizi. Bir iki dedi kodu, bir iki laklak çalar, sakalaşır, güler oynarız. Stres atmanın bir yolu da budur  diyen kadınlarımız vardır. Belki de kadınların bu buluşmaları altın günleri adı altında kurumsallaşmıştır da. 

13 Mart 2014 Perşembe

Yaz Kombinleri



Yaz kombinlerinde beyaz ve oranj uyumunu sizler de sever misiniz?

Duygularımızın Esiri Olmamalıyız

Aklı ve fikri bir tarafa bırakıp duygularımızın esiri olmamalıyız. Bir çoğumuz  insanlık gereği birbirimize yardımcı oluruz. Bazen en çok yardıma muhtaç olan biz iken bile, dara düşmüş arkadaşlarımıza işinin görülmesi için  elimizdeki olanı veririz. Onlara nefes alması için zaman tanırız. İşleri görüldükten sonra  da durumu müsait olduğunda emaneti geriye vereceğini umarız. Bekleriz ama nafile. 

Armine 2014 Esarp Modelleri



Anne Olmak İstiyorum

Sağlıklı her kadın anne olmak ister. Anne olmak kadının fıtratındandır. Ayrıca annelik duygusu da kutsaldır. Yazımızın başlığı bu olsa da, asıl konumuz; çocuk isteyip te erkeğin çocuk edinmek istememesi ve bundan kaçınmasıdır. Eşinizi ikna etmek için ne yapmalısınız? 

Ayrılık Acısı

Hiç farkettiniz mi!.. Şiirler, şarkılar genelde aşk üzerine yazılır. Ayrılık acısını sadece çekenler bilir. Aşk ve ayrılık üzerine yazılar yazılır ama, gel gör ki, şarkılardan keyif alma yerine  hüzünlendiriyor insanı genelde.  Bir şarkıda “Dertleri zevk edindim, bende neşe ne arar”  cümlesi ne kadar da ironik bir cümle. Nasıl yani diyeceksiniz!.. İnsan dertlerinden zevk alır mı? Elbette almaz ama, zevk alacağı bir hiçbir şeyi yoksa, ona göre zevk alınır. Ona göre şarkılardan kafa bulunur. Çünkü o hala aşıktır, çünkü o terkedilmiştir.

Floral Desen


Floral desen şıklığını hepimiz seviyoruz. Kaç sezondur trendler arasında artık biz bile unuttuk. Her sezon tasarımcıların ilham kaynağı olan çiçek desenleri modellerde karşımıza çıkıyor. Ben de bugüne özel şık bir floral desenli elbise şıklığında kombin hazırladım. Sizler de umarım beğenirsiniz.

Kıskançlık Sendromu

Kadınların Kıskançlığı Bir Başka

Bazı kadınlar kıskançlık sendromu yaşarlar. Doğrusu haksız da sayılmazlar. Onlara öğretilen şey, ya da toplumda sürekli anlatılan gerçek, bütün erkeklerin aynı  tornadan çıkar gibi başka kadınlara meyletmesidir. Erkekler bir kadını ikna edene kadar önünde diz çökerler, yalvarır yakarırlar, sanki gözlerine mil çekilmiştir, dizlerinin bağı çözülmüştür, sıtmaya tutulmuş gibi tir tir titrerler. Sonra da yüzükler takılır. Nişan, düğün derken. Gelsin cicim balım aylar, sonra da çocuk sahibi olunca da  aşk meşk kalmaz. Kadın çocukların anası, erkek de çocukların babası olur. 

Armine 2014 İlkbahar Yaz Gömlek Modelleri


12 Mart 2014 Çarşamba

Özgüvenim Kalmadı

Onsekiz yaşında bir kız soruyor ve içine düştüğüm çelişkiden nasıl kurtulurum diyor. Devam ediyor söyleyeceklerine; "Bir kankam vardı, erkek ama kardeş gibiyiz. Komşumuzun oğlu aynı zamanda benim ilkokul arkadaşım. Şu an kendisi bir başka kızla nişanlı. Ona karşı herhangi bir ilgim de olmadı. Olsaydı belki durumumuz farklı olabilirdi. Ama benim kankam sadece bana değil herkese karşı iyi davranan efendi bir insan.. Size anlatmak istediğim sıkıntı şudur; 

Takıntılarımızdan Nasıl Kurtuluruz

Hayat nedir diye tarifini sorsak, herkesin tarifi birbirini tutmayacaktır. Kimine gore doğmek ve ölmektir hayat. Varoluşçuluk (Egsiztansiyelizim) felsefesinin kurucusu Fransız filozof Jean Pol Sartre “Hayat doğmaktır, üremektir, ölmektir” diyor. Bu da bir tarif ama içi boş bir tarif. Tabi ki doğan ölecektir. Şansı varsa da üreyecektir. Pekiyi de takıntının hayatla ne ilgisi vardır desek, takıntı da hayata bakışla ilgilidir. Bir nevi hastalıktır takıntı. Bize gore hayat,  doğmanın, üremenin ve ölmenin dışında hayat, inanmak ve teslim olmaktır. İnanan ve teslim olan bir insan müslümandır. 

Prada Eşarp Modelleri


Armine 2014 İlkbahar Yaz Pardesü Modelleri


Tesadüflere İnanır mısınız?

Yine bir okurumun başından geçen ilginç bir  öyküyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Bize gönderilen okuyucumun mailinde “Hocam tesadüflere inanır mısınız? “ sorusu da vardı. İşte okuyucumun başından geçenler...

“Karda yürürken buz tutmuş yolda kayarak düştüm. Öyle bir düşüş yaşadım ki, hayatım boyunca unutamayacağım iyi bir anı olarak saklayacağım yüreğimde. Buz tutmuş yolda kayar kaymaz sanırım ben öbür tarafa kaydım demeden, kendimi kaybetmişim.  Meğer başım kaldırım taşına çarpmar çarpmaz bir an şuurumu kaybetmişim. Sanki şuur kaybımda bir bataklığa düşmüş gibiydim. Hem acı çekiyordum, hem de bir taraftan da yüzüm gülümsüyordu. Bu bir çelişkiyi işaret ediyorsa da, biri elimden tuttuğunu hissettim. Gözlerimi açtığımda, bir delikanlı düştüğüm yerden kaldırdı. Kendime geldiğimde  ancak ona teşekkür edebildim. Sonra bir daha karşılaşmadık onunla.”

Kalbime Söz Geçiremiyorum


Kalbim Sevmeye Yatkın Ama Aklım Kesmiyor..
Kalbime Söz Geçiremiyorum..

Daha Zayıf Görünmenin Püf Noktaları


Tesettürlü Bayanda Makyaj Nasıl Olmalı?

Tesettürde makyajın yeri, tesettürlü bir bayan nasıl makyaj yapmalı ve makyaj yapmanın incelikleri için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Eşarpların Yıpranmaması İçin Ne Yapmalı


Gucci Saat Modelleri





Lüks tüketimin adreslerinden Gucci, saat modelleri ile göz kamaştırıyor. Spor ve klasik modellerinden biz renkli olanları çok sevdik. Sizler de gucci saat modellerinden beğendiğinizi yazabilirsiniz.

Armine 2014 İlkbahar Yaz Kap Modelleri


Rahat Mavi Bir Kombin


Mavinin şıklığında rahat formlarda ve farklı renk kontrastlarında şık bir kombin bugün sizler için hazırladım.

Chanel 2014 İlkbahar Yaz Çanta Koleksiyonu