30 Ocak 2014 Perşembe

Uzun Hırkaları Nasıl Giymeliyiz



29 Ocak 2014 Çarşamba

İpekevi Online Satis

Bu sezon çiçek ve gül desenleri her yerde… Elbiseden ayakkabıya, tokalardan çantalara ve hatta ev dekorasyonuna kadar her yer çiçek bahçesine dönmeye başladı. Tabii bu durum hepimizin de çok hoşuna gidiyor. Bahar çiçekleri gibi açmak hepimize iyi gelecek…

28 Ocak 2014 Salı

Hayyat Dergi




HAYYAT DERGİ İÇİN AŞK’LA TASARLADILAR


Hayyat Dergi Şubat sayısı için bir araya gelen 10 tasarımcı, “Aşk” temalı tunikler tasarladı.

14 Şubat Sevgililer Günü’nü önceden karşılayarak Hayyat Dergi okurlarına güzel bir sürpriz hazırlayan birbirinden değerli isimler şöyle; Çağla Aksu, Esin Ertan, Gönül Kolat, Hilal Oğuzkan, Kuaybe Gider, Kübra Tekin, Neşe Kahramantürk, Pınar Akşam, Safiye Ekiz ve Şüheda Aydın.

Styling'ini Esra Seziş'in yaptığı çekimlerde, tasarımcılar kendi tasarladıkları ürünleri ile birlikte poz verdiler. Aşkın ve sevginin hemen her halinden ilham alan tasarımcıların kimi sevgiliye/eşe olan aşkı, kimi aile ve çocuklarına olan aşkı, kimi de İlahi Aşk’ı tasarımlarına yansıttı. Aşk temalı bu özel kıyafetler ve çok daha fazlası şubat sayısında da siz seçkin hanımefendileri bekliyor.

Özlem Yeprem’in sıcacık gülümsemesi Hayyat Dergi Şubat kapağında

Oyuncu, eski manken, girişimci ve şimdi de takı tasarımlarıyla adından söz ettiren Özlem Yeprem ile gerçekleştirilen kapak çekimlerinin yanı sıra tasarımdan modaya keyifli bir sohbet de Hayyat Dergi okuyucularını bekliyor.


26 Ocak 2014 Pazar

Leopar Ayakkabı Modelleri






2014 sezonunun öne çıkan bir trendi var ki ben onu çok sevdim diyebilirim. Leopar desen bu sezon da en çok öne çıkan trendler arasında geliyor. Leoparı baştan ayağa bir kıyafette tercih etmenizi önermiyorum. Çantanızda ayakkabınızda tercih edebilirsiniz. Özellikle leopar ayakkabı modelleri bu sezon hanımların favorileri arasında geliyor.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Farklı Desenler Nasıl Giyilir







Mix and Match yani desenleri karıştırmak; birden fazla desenli parçanın aynı kombinasyonda kullanılması anlamına geliyor. Bir kaç sezondur hız kesmeyen bu trend, 2014 yılında da yükselişine devam ediyor. Biraz cesaret istiyor gibi görünse de, desenler doğru şekilde kullanıldığında, bu trendi uygulamanın o kadar da zor olmadığını söylemek gerekiyor. Kafa karışıklığına sebep olmadan desen karıştırmak istiyorsanız, desenleri karıştırmanın püf noktalarını bu yazıda bulabilirsiniz.

1- Çizgili parçaları diğer desenlerle kullanın. Breton diye tabir edilen çizgili parçalar hemen her desenle uyum sağlar. Hatta biraz daha ileri gidip Breton parçaları "siyah" ve ya "beyaz" vb. nötr bir renkmiş gibi düşünebilirsiniz. Yine de çizgili parçaların en çok çiçek desenleri ile uyum gösterdiğini söylemek gerek...

2- Eğer elinizde iddialı olduğunu düşündüğünüz bir desen varsa, fazla risk almayın ve deseni ön plana çıkartmaya çalışın. Bunun için desenli parçayı siyah renkle giymeye çalışın. Böylece hem göz yormayacak, hem de deseni risk almadan doğru kullanmış olacaksınız.

3- Farklı desenler olsa da aynı renk tonlarında parçaları birlikte giyin. Böylece hem göz yorucu olmayan hem de bakıldığında bütünlük sağlamış bir kombinasyon elde edersiniz. Aynı renk tonlarında desenleri birbirine kaynaştırmak her zaman daha kolaydır.

4- Benzer desenleri birlikte kullanın. Aynı renkte olan benzer desenler yine bütün olarak bakıldığında birbiriyle uyumlu görünür. Bunun için farklı yöndeki desenleri ya da aynı desenin daha küçük/büyük versiyonunu içeren parçaları kullanabilirsiniz.

5- Kendinden desenli parçaları, desenlilerle kullanın. Özellikle kendinden desenli etek ve pantolon gibi parçaları desenli üstlerle birlikte giymek, mix and match tekniğini kolaylıkla uygulamanın yollarından biridir.

6- Grunge akımından ilham alın. Ekose deseni çiçekli desenlerle, kamuflaj desenle ya da yine farklı ekose desenli parçalarla birlikte giyin.
 pemep

Uzun Görünmenin 8 Yolu







Daha uzun görünmek çok da zor değil...

Kısa boylu olmak değiştirilmeyecek bir fiziksel özellik olabilir, ancak giyim tarzımızda yapacağımız bir kaç dokunuşla daha uzun gözükmemiz mümkündür. En azından, olduğumuzdan daha kısa gözükmemize neden olacak noktaları öğrenebiliriz. Bunun için uygulaması basit olan ve daha uzun görünmenize sebep olacak 8 stil tüyosunu sizlerle paylaşıyoruz. İşte karşınızda daha uzun görünmenin yolları!

1- V yaka parçaları tercih edin. Hatta mümkünse, gardırobunuzdaki bir çok parçanın V yaka olmasına dikkat edin. Çünkü V yaka parçalar giyeni hem daha uzun hem de daha ince gösteriyor. Bu basit ama etkili göz yanılmasını asla es geçmeyin!

2- Maxi etek giyin. Evet, yanlış okumadınız; sanılanın aksine Maxi etekler, kişiye daha uzun bir silüet vaat ediyor. Uzun etek giyerken dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var: İlki, eteğinizin asla kabarık olmaması. Ne kadar az kumaş olursa o kadar iyi... İkinci nokta ise, eteğinizin renginin siyah, lacivert, gri vb. koyu renk tonlarında olması... Maxi eteğinizi yüksek topuklu ayakkabı, bot ve çizmelerinizle tamamlamayı unutmayın.

3- Saçınızı kısa kestirin ya da uzun saçlarınızı tepenizde toplayın. Uzun saçlar boyunuzun kısalığının altını çizer, bu sebepten en fazla omuz hizasında kestireceğiniz saçlarınızla silüetiniz daha uzun görünür. Eğer saçınızı kestirmek istemiyorsanız, saçınızı tepede topuz yaparak daha uzunmuş gibi görünebilirsiniz.

4- Kısa etek ve elbise giyin. Bacaklarınız ne kadar görünürse o kadar iyi... Diz hizasında ya da dizin aşağısında etek boylarından kaçınmanız gerekiyor. Kısa eteğinizin yüksek bel olmasına ve görüntünüzü topuklu ayakkabılarla tamamlamaya dikkat edin.

5- Küçük çantalar kullanın. Boyunuz kısaysa taşıdığınız büyük boy çantalar boyunuzu olduğundan daha kısa gösterir. Bunun için en fazla orta büyüklükte çantaları kullanmaya gayret edin.


6- Feminen ayakkabılar seçin. Ayakkabı seçerken ayağınızın daha fazla gözüktüğü modellerden edinmeye gayret edin. Özellikle, parmaklarınızın da biraz gözüktüğü modeller sizin için en ideal olanlardır. Sivri burunlu ayakkabılardan edinmeye çalışın, hatta babetleriniz bile mümkünse sivri burunlu olsun. Sivri burunların bacakları daha uzun gösterdiğini unutmayın. Ek olarak, ten rengi (nude) ayakkabılardan edinin. Ten rengi ayakkabı alırken cilt renginize en yakın tonu seçmeye çalışın.

7- Monokrom giyinin. Tek renk giyinmek her daha ince ve uzun bir görüntü oluşmasına sebep olur. Tek renk giyinirken de parlak tonlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Monokrom giyinirken koyu renk tonlarında giyinmeniz sizin daha uzun görünmenizi sağlar.

8- Flare pantolonlar giyin. Beli ve kalçanıza tam oturan ancak dize doğru hafifçe bollaşan modeller vücudunuzu daha şekilli gösterirken, boyunuzun da daha uzun görünmesine sebep olur. Flare pantolonlarınızla topuklu ayakkabı ve botları giymeyi unutmayın.


Yağmur Çizmeleri






Yağmur çizmeleri artık sadece sonbahar mevsiminde değil, neredeyse dört mevsim tercih edilen giyim parçalarından biri... Asıl adı Wellington çizme olan yağmur çizmeleri, özellikle müzik festivallerine katılan ünlülerin gözdesi... Karda, yağmurda, çamurda ya da güneşli bir havada hemen her kıyafete uyan Wellington çizmeler tarz duruşlarıyla çoğu modeseverin gözdesi olmaya devam ediyor.


O bir İngiliz...
Wellington çizmelerin geçmişi 1880'li yıllara kadar dayanıyor. Wellington Dükü, ayakkabıcısından asker çizmelerine benzeyen ancak onlardan hem daha rahat, hem de günün her saati giyebileceği bir çizme tasarlamasını istemiş. Böylece Wellington çizmeler de ortaya çıkmış. Yapılan ilk Wellington çizmeler tamamen deriden üretilmiş. Ancak, 1. Dünya Savaşı süresince çok fazla ilgi görmeye başlayınca kauçuktan üretilmeye başlanmış. Şimdiki plastik çizmelerin gözükmesi Hunter Company'nin 1800'lerin yarısında bu çizmeleri plastik olarak üretmesiyle başlamış.
Yağmur çizmesi denince akla Hunter gelir
Yağmur çizmesi ile özdeşleşmiş Hunter markası da İngiliz kökenli... İngilizlerle bütünleştiğinden midir bilinmez hemen her İngilizin en az bir çift Hunter yağmur çizmesi olduğu iddia edilir. İngilizlerin Hunter çizmede tercih ettiği renk ise genellikle yeşildir. Hatta, İngiliz kraliyet üyelerinin doğada yaptığı yürüyüş vb. faaliyetlerde yeşil renk Hunter çizme tercih ettikleri görülür
Kate Middleton'un favorisi Le Chameau  
Kraliyet deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Kate Middleton'un tercihi ise Hunter'dan yana değil. Le Chameau markasının Vierzonord modeli yağmur çizmelerini tercih etse de, onun da diğer Kraliyet üyeleri gibi yeşil renk yağmur çizmesi tercih etmesi ilginç...
Kate Moss ve müzik festivalleri
Kate Moss'un katıldığı müzik festivallerinde adeta üniforma haline getirdiği Hunter yağmur çizmesi ve mini elbise/şortlar bir çok modasevere ilham kaynağı oldu. Bir yağmur çizmesinin şortla, mini elbiseyle ya da Skinny Jean ile rahatlıkla giyilebilmesi bu çizmeleri kuşkusuz ayrı bir yere koyuyor.

Kışın Kat Kat Giyinmek Trendler Arasında






Kışın katmanlı giyinmenin incelikleri...

Kat kat giyinmek (layering) son bir kaç yıldır gündemde olan ve oldukça sevilen bir trend. Özellikle kışın hem soğuk havalardan korunmak hem de stil sahibi görünmek için harika bir moda! Tabi ki dozunu ayarlayıp, lahana gibi görünmekten kaçınmak şartı ile... Çoğumuzun soğuktan korunmak için uyguladığı bu yönteme biraz stil katmaya ve kat kat giyinme sanatının inceliklerini öğrenmeye ne dersiniz?
1- Farklı kumaş türlerini birlikte kullanın. Mesela, ince pamuklu kumaştan tişörtünüzü oduncu gömlekle ya da yün hırkanızla birlikte giyin. Farklı dokuları bir arada kullanarak hem nefes alan kombinasyonlara imza atmış olursunuz hem de kilolu gözükmekten uzak durursunuz.
2- Farklı desenleri kullanın. Kat kat giyinmek, desenleri karıştırma (mix&match) trendini rahatlıkla uygulayabileceğimiz bir stildir. Örneğin ekose desen ile çiçek desenini ya da leopar desenle çizgili parçaları bir arada kullanabilirsiniz. Basit bir formül: Desenli gömleğinin üzerine farklı desende bir kazak ya da hırka giyin.
3- Farklı renkleri kullanın. Desenlerle risk almak istemeyen ama kat kat giyinirken stil sahibi gözükmek isteyenler için, farklı renklerde parçaları bir arada kullanmak kurtarıcı bir yol olabilir. Bunun için kat kat giydiğiniz her parçanın farklı renkte olmasına dikkat edin. Örneğin pembe kaban, yeşil ceket ve gri bir kazak giyin.
4- Monokrom giyinin. Burada yapacağınız formül de gayet basit ve az risk içeriyor. Özellikle kat kat giyinip ince ve uzun görünmek isteyenler, aynı renkte farklı parçaları bir arada kullanabilirler. Bunu uygularken aynı rengin farklı tonlarından parçaları da kullanabilirsiniz. Ekru, krem ve bej gibi...
5- Son dokunuşu manto, ceket ve trençkot gibi parçalarla yapın. Çok soğuk havalarda trençkot giymek isterseniz içinize biker ceketinizi giyin. Gömlek, kazak ve ceket giydikten sonra pelerininizi giyerek görünümünüzü tamamlayın. Manto ve kabanlarınızın siyah, gri ve Camel gibi basic renklerde olması yaptığınız bir çok kombinasyona kolaylıkla uyum sağlaması açısından avantajlıdır. Ancak parlak renkleri seviyorsanız, parlak tonlarda kabanları da es geçmeyin.
6- Aksesuarları unutmayın. Kat kat görünüşünüzü aksesuarlarla pekiştirin. Kaşkol, şal, bere, şapka, eldiven, diz üstü çorap gibi aksesuarları katmanlı stilinize mutlaka ekleyin.

2014 Manto Modelleri



Kendiniz için farklılık oluşturun

Eskiden dış giyim dendiğinde, aklımıza sadece tek tip manto ve kaban modelleri gelirdi. Renk tercihleri ise oldukça kısıtlıydı. Şimdilerde ise karşımıza o kadar çok kaban ve manto modelleri geliyor ki hangisini seçeceğimize karar veremiyoruz. Dış giyim tercihinizde, rahatlık kadar şıklık da çok önemli. Farklı birçok model arasından size alternatif oluşturacak 

Püf noktalar bohem bir tarz oluşturur

Şunu ifade edeyim ki, çalışan bir bayanın, okuyan bir genç kızın, sadece ev hayatı olan bayanların dış giyime bakışlarında farklılık olabilir. İşte bu da sadece statü farkı değildir, buna zevk ve stil farkı diyebiliriz. Özellikle büyük şehirlerde, dış giyimde alternatif koleksiyonlar markalar arasında rekabet oluşturmaktadır. Artık kalite standartlarının tartışılmaz olduğu tekstil ve moda sektöründe stil, kreasyon ve modeller pazarlanırken aslında bir algı pazarlaması yapılmaktadır. Bütün kreasyonlar püf noktalar üzerinden bohem bir değer oluşturmaktadır. Hanımefendiler kıyafet görselliğinde ruhun özgürlüğünü betimlemektedirler. Kısa kaban modellerini bugüne özel sizin için araştırdık.

Birbirinden rol çalan renklerin kreasyonu

2014 yılın sohbahar kış sezonuna damgasını vuran modellerden bir kaçını daha sayfamıza taşımış bulunuyoruz. Asfortik ve egzotik hava yaratan,deri ve kaşe birleşimi kabanlar. Panço tarzı fantastik modeller. Yağmur ve soğuktan koruyan sentetik ve sportif zarif dış giyimler. Militarist konseptler… Kırmızının, siyahın, vişnenin, beyazın rol çaldığı celbeden dış giyim tematik kreasyonların hepsi de birbirinden güzel!
Bu kış tarzınıza ve giyim stilinize göre elbette bir seçeneğiniz var. Bize düşen bu modelleri sayfamızda vitrinlemek. Umarız sizler de beğenirsiniz.


Sezon Trendi Bordo






Bordoyu, en az siyahı ve beyazı sevdiğimiz kadar çok severiz! Bütün kıyafetlerinizde siyahı her zaman içeride, beyazı da her zaman dışarıda giyemezsiniz. Fakat bordo ve bordodan türeyen renkleri bütün kıyafetlerimizde içeride de, dışarıda da giyme imkanına sahibiz.
Bordo aynı zamanda “Hicab”a da uygun bir renktir. Bütün İslamülkelerinde bordo favori bir renktir. Özellikle tesettürde vazgeçilmeyen en sevilen bir renktir. 2014 sonbahar kış koleksiyonlarında bordo sezon trendiolarak koleksiyonlarda öne çıkan renktir.

Bordo hanımefendilerin en sevdiği renk

Bordo gizlilik ve gizemdir. Bordo hülyadır. Bordo tesettür kreasyonlarının en kurtarıcı rengidir. Bordo kadınlık duygusu, mahremiyet çizgisidir. Bordoyu skaladan iyice açar da en düşük seviyeye mikser ederseniz; pembeliktir, gül kurusu ve buna yakın renklerin oluş noktasıdır.
Bordo açıldıkça gençlik yıllarına ve masumiyet çizgisine ulaşırsınız. Bu açıdan da bordo bütün koyuluğuyla gençlik ve çocukluktan öte, daha çok hanımefendilerin tercih ettiği kıyafetlerin rengini oluşturmaktadır.

Her kıyafette uyumlu bir renk

Bordo kroveze yaka çift düğmeli pardesüler, tek düğmeli, ince kemerlipardesüler, stil abiyeler, fantestik, kopçalı düğmelerle bezenmiş elbiseler olmakla birlikte diğer parçalar içinde bordo renk bu sezon için öne çıkan beğenilen ve tercih edilen bir renktir.
Belki bir etekte, bir gömlekte, yelekte, hatta triko kazaklarda da bayanların hayır demiyeceği renklerin başında bordo gelir. Bordo bayanların takım elbiselerinde de tercih ettikleri favori renktir. Bordo bir gizem, bordo bir hülyadır. Bizler de size özellikle bu sezon bordo rengi tercih etmenizi öneriyoruz.