9 Mart 2014 Pazar

Modada Estetik Degerler




Modada estetik değerler için anlam bulduğunuz bir mitolojik değeri ikonlaştırın. Bu özel bir objeniz, bir kelimeniz, bir resminiz, ya da sosyal sorumluluk konseptini taşıyan bir imgeyi, bir sembolü, amblemi ve logoyu aksesuarlarınızda bir bütün olarak kullanabilirsiniz. Aynı değeri, gerek eşyalarınızda, gerek hediyelerinizde gerek davranışlarınızda idealize edebilirsiniz.

Örneğin “Sağlıklı yaşayın güzel kalın” sloganı metniyle birlikte bir imaj olarak simgeleştirilebilir. Bir sloganı tipografik olarak tişörtünüzde, kupanızda, şapkamız ve bunun gibi yastığınızda, defter kabınızda ve her hangi bir aksesuarınızda bir simge olarak görmek isteyebilirsiniz. Gerek kokart, gerek, stiker olarak sürekli kullandığınız objelerle duygu, düşünce ve davranış biçimlerinizi sembolleştirerek bireysel bir kimlik bilincini topluma yansıtabilirsiniz.

Bir kimsenin bireysel kimlik bilinci elbette duygu, düşünce ve davranışlarının, ahlaki temele dayanmakla birlikte insanlık sorunlarına bir nebze katkı sağlayacak bir bilinci görsel melzemelerle de eşleştirmesi, yeni dünyanın yeni toplumları için iletişim bilinci demektir.



Belki de bireysel kimlik bilinci, insanın en üst seviyede ve çizgi üstü yaşam kültürünün bir ifadesi olarak kabül görmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder