4 Aralık 2013 Çarşamba

Kışın Kat Kat Giyinmek


Kışın katmanlı giyinmenin incelikleri...

Kat kat giyinmek (layering) son bir kaç yıldır gündemde olan ve oldukça sevilen bir trend. Özellikle kışın hem soğuk havalardan korunmak hem de stil sahibi görünmek için harika bir moda! Tabi ki dozunu ayarlayıp, lahana gibi görünmekten kaçınmak şartı ile... Çoğumuzun soğuktan korunmak için uyguladığı bu yönteme biraz stil katmaya ve kat kat giyinme sanatının inceliklerini öğrenmeye ne dersiniz?

1- Farklı kumaş türlerini birlikte kullanın. Mesela, ince pamuklu kumaştan tişörtünüzü oduncu gömlekle ya da yün hırkanızla birlikte giyin. Farklı dokuları bir arada kullanarak hem nefes alan kombinasyonlara imza atmış olursunuz hem de kilolu gözükmekten uzak durursunuz.
2- Farklı desenleri kullanın. Kat kat giyinmek, desenleri karıştırma (mix&match) trendini rahatlıkla uygulayabileceğimiz bir stildir. Örneğin ekose desen ile çiçek desenini ya da leopar desenle çizgili parçaları bir arada kullanabilirsiniz. Basit bir formül: Desenli gömleğinin üzerine farklı desende bir kazak ya da hırka giyin.
3- Farklı renkleri kullanın. Desenlerle risk almak istemeyen ama kat kat giyinirken stil sahibi gözükmek isteyenler için, farklı renklerde parçaları bir arada kullanmak kurtarıcı bir yol olabilir. Bunun için kat kat giydiğiniz her parçanın farklı renkte olmasına dikkat edin. Örneğin pembe kaban, yeşil ceket ve gri bir kazak giyin.
4- Monokrom giyinin. Burada yapacağınız formül de gayet basit ve az risk içeriyor. Özellikle kat kat giyinip ince ve uzun görünmek isteyenler, aynı renkte farklı parçaları bir arada kullanabilirler. Bunu uygularken aynı rengin farklı tonlarından parçaları da kullanabilirsiniz. Ekru, krem ve bej gibi...
5- Son dokunuşu manto, ceket ve trençkot gibi parçalarla yapın. Çok soğuk havalarda trençkot giymek isterseniz içinize biker ceketinizi giyin. Gömlek, kazak ve ceket giydikten sonra pelerininizi giyerek görünümünüzü tamamlayın. Manto ve kabanlarınızın siyah, gri ve Camel gibi basic renklerde olması yaptığınız bir çok kombinasyona kolaylıkla uyum sağlaması açısından avantajlıdır. Ancak parlak renkleri seviyorsanız, parlak tonlarda kabanları da es geçmeyin.
6- Aksesuarları unutmayın. Kat kat görünüşünüzü aksesuarlarla pekiştirin. Kaşkol, şal, bere, şapka, eldiven, diz üstü çorap gibi aksesuarları katmanlı stilinize mutlaka ekleyin.
Kaynak: Pembe Şeker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder